08 iulie, 2010

Gânduri aprofundate în miez de noapte.



E miezul nopţii. Nu mă regăsesc în mine. Gândurile fug şi se întorc ca valurile pătrunzătoare. Nici ele nu ştiu de ele. Mă refugiez în colţul întunecat si pustiu al camerei. Totul mi se pare nesemnificativ. Nu mai suport. Nu mă recunosc. Mi`am creat propia mea lume..Imaginară. Întunericul mi`e amic. El îmi cunoaşte gândurile ameţitoare. Însă nici un pui de somn nu le mai trezesc la realitate. Mă înec în vise. Respir aer amestecat cu praf amăgitor. Trăiesc într`o lume lipsită de dişcernământ. Sunt protagonista unei poveşti dramatice. Sfârşitul îl aştept cu nerăbdare. Adâncimea mă atrage cu un magnet. Mă adaptez într`o lume plină de minciuni. Unde nu găsesc nici un strop de iubire. M`am săturat de lumea aceasta iresponsabilă. Care nu este capabilă sa`şi respecte nici propiile ei reguli. Copii nevinovaţi ajung într`un orfelinat. Părinţi divorţaţi..fiind nepăsători de sorta copiilor lor. Familii distruse complet. N`are ce să mă mire! Doar trăim în nepăsare. Măşti achiziţionate de oameni nefericiţi..care vorbesc despre fericire. O lume atrasă de falsitate. Ploaia dă năvală peste uscat.Măcar de`ar şterge inimile..Negre şi umplute de răutate.. îmbibate`n falsitate. Puţine cuvinte frumoase.. mai auzim în prezent. Prostia a dominat si a stăpânit..sufletele manipulatoare ale oamenilor..uşor lăsati purtaţi de vânt. Până nimic nu mai e natural. Natura şi ea e distrusă de demoni. Păcatul consecutiv zilnic ne macină. Nu ne dăm seama că la orice există iertare?! Probabil uităm..uităm de noi. Suntem dependenţi. Continuăm să repetăm greşelile făcute în trecutul. Vrem să ne creem imagini.. Dar de fapt , nu ne dăm seama cât de neinteresanţi suntem. Vrem să fim cât mai cunoscuţi,chic si cool. Dar nu ne ajută la nimic si nici nu reuşim. Însă Dumnezeu vede,iartă..si ne aşteaptă sa trăim o viaţa curată. Are îndelungă răbdare. Noi trecem cu vederea. Parcă nimic nu s`a întâmplat. Totul credem că e frumos si roz. Dar nu`i adevărat. Niciodată n`a fost si nici n`o să fie. Viaţa e grea..trebuie să ai puterea să te înfrunţi cu ea. Obstacole?!..găsim la tot pasul. Numai să le învingem e o problemă. Să trecem peste ele, ar fi o soluţie.

Concluzia e una.. şi bună!

Lumea este înecată în minciuni si falsitate.

Viaţa e nedreaptă, o poveste cu un final neaşteptat.

Iar prietenii sunt trecători.

Ca ce să suferim atât fără rost?!

Merită să ne luptăm cu morile de vânt?

[ e noapte târzie. a fost doar o aluzie ]


•®•

5 comentarii:

ado spunea...

Noaptea e un sfetnic bun. Si are un farmec aparte. Noaptea iti ofera o perspectiva diferita, de multe ori cea mai corecta. Noaptea e atunci cand nu mai vezi multe, doar ce lumineaza, ce e important. Si de multe ori, numa' stelele, luna, un licrici sau doi. Altadat' nu vezi nimic, si poate e mai reconfortant. Da' intotdeauna rasaritul te face sa zambesti, pt ca suntem fii ai luminii.
Adevarat, minciuna ineaca.Dar sunt unii care mai lupta inca sa ramana la lumina adevarului.
Viata si suferinta e ceea ce merita omul. Si unii stim cum se va termina, care va fi sfarsitul.
Prieten si trecator se contrazic, nu exista asa ceva. Cei care trec, nu sunt prieteni, prietenii raman in spirit.
Suferinta...ne ajuta sa vedem ceea ce avem si ceea ce conteaza.
Nu castigul ii important, lupta face totul.
Nopti frumoase!

.Rebecca Grigore. spunea...

Mersi! Eu mă refeream la foşti prieteni..care au fost cândva şi s`au schimbat radical.Iar sfârşitul, mulţi nu`l ştiu exact aşa cum o să fie.:d Have a good time!

Cristian spunea...

Uneori nu trebuie sa-l intrebam pe Dumnezeu ce face, este Dumnezeu, este atotputernic, iar gandurile noastre adesea ne pot rani sufletul, cel mai bine este sa-i multumim Lui pentru ca este suveran, si sa ne rugam pentru noi si pentru tara noastra. Nu zic ca astfel de cugetari nu sunt bune, dar sa nu ne oboseasca sufletul, sa nu fie un mod de viata ! Pentru ca si Domnul spune "ca este mai bine sa mergem intr-o casa de jale decat intr-o casa de bucurie", dar bucuria trebuie sa ne fie modul de viata pentru ca doar dintr-o inima fericita iese slava lui Dumnezeu !

ben spunea...

imi place aici la tine pe site;)) ai muzica super imi plac gusturile tale :-> insa ai si aplicatzii foarte faine Domnul sa te binecuvanteze sa faci si in continuare:)

.Rebecca Grigore. spunea...

Mulţumeeeesc muuuult!>:d<