21 mai, 2013

Din viaţă.


N`am mai scris de mult timp şi îmi era dor. Dor de blog, de scris, de voi.  Am reuşit să mă îndepărtez de lumea cotidiană pentru câteva minute.  Trăiesc acel moment când m`am săturat de tot. De toată lumea care judecă în continuu fără să`ţi cunoască povestea , fără să se gîndească ca el e plin de defecte , de imperfecţiuni şi judecă în continuu cunoscînd doar câteva detalii. M`am săturat pur şi simplu de unele replici pe care le ştiu pe derost şi pe care le aud săptămînal la fiecare ceartă. M`am săturat de prietenii care spun că îţi sunt “prieteni” când ei defapt sunt doar nişte cunoştiinţe pentru tine, sau cel puţin aşa se comportă. Am ajuns la concluzia că mulţi îţi sunt “prieteni” dar puţini ştiu ce înseamnă “o prietenie”.
Nu înţeleg şi n`o să înţeleg vreodată cum pot unii să se hrănească cu ceartă zi de zi , căutând nod în papură din orice lucru .  Nu înţeleg de ce am ajuns în halul acesta, de ce pe stradă toată lumea e tristă, de ce nu ne gândim la fericirea noastră înloc să ii ducem grijă celui de lângă noi? De ce nu zâmbim şi preferăm să fim în rândul lumii? De ce toţi se gândesc  la partea financiară înloc să se gândească întai la cea sufletească? Pur şi simplu am uitat să trăim, să fim fericiţi şi să iubim ! Toţi cred că au găsit iubirea, dar puţini au ajuns s`o cunoască în adevăratul sens al cuvântului. Ei cred că sunt fericiţi dar trăiesc cu frica de a nu se despărţii.
Din cauza orgoliului am uitat să spunem un “iartă`mă, mai dă`mi o şansă, te rog!” şi înloc să ne bucurăm de aceea prietenie, suntem mandrii de o despărţire.
Fă`ţi timp pentru tine, ia`ţi o zi liberă din viaţa ta şi trăieşte`o împreună cu gândurile tale, cu idealurile tale şi gândeşte`te cum să lupţi pentru visele tale! Dezleagă`te de lucrurile monotone şi învaţă să preţuieşti doar lucrurile care merită, care îţi merită atenţia şi timpul! Păstrează lângă tine oamenii care te fac fericit, care îţi fură câte un zâmbet pe neaşteptate şi care sunt lângă tine fără să le ceri ajutorul şi la bine şi la greu. Fereşte`te de oamenii care caută scandal, ceartă şi subiecte de discuţii, chiar dacă acele persoane te vor învăţa ce înseamnă răbdarea , cum să abordezi o ceartă vorbind civilizat nedându`I satisfacţie persoanei adverse şi te învaţă mai ales cum să pui în practică proverbul “Înţeleptul cedează primul” .

P.S- Această postare conţine gânduri personale adresate tuturor cititorilor.

0 comentarii: